Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталя

«Грошей немає зовсім. Їмо один рис»

переглядів: 835

Усе чітко пам’ятаю, як ніби це було вчора. Я вагітна на сьомому місяці, величезний живіт. Уже одна, в розлученні. Зі мною ще мої троє дітей. Шикарна квітуча весна, сонце, на носі канікули, діти дуже хочуть гуляти, але за вікном стріляють! Місто спорожніло. Діти просяться погуляти хоча б біля двору, а я молю Бога, щоб нас вивезли. Грошей немає зовсім. Їмо один рис.

Виє сирена щогодини, попереджаючи про обстріл. Я кажу: «Діти, нас обов’язково вивезуть, нас врятують, нам допоможуть! Терпіть, до вікон не підходьте». У горлі ком, усе сперте до болю в грудях. Ревіти не можна, паніку сіяти в дітях не можна, вони і так налякані. «Мамочко, ти все плутаєш, це не обстріли, яка війна!? Це, напевно, салюти хтось пускає», – кажуть мені діти.

Увечері дзвінок. Телефонували з церкви «Добра вість»: «Наташо, за ніч збирай все необхідне, ми вас вивеземо до Києва». Одна величезна валіза, і тільки найнеобхідніші речі мені й моїм дітям. Подружка моїх дітей починає плакати та проситися з нами. Мама о 5 ранку приносить її валізу і приводить подружку Оленку. Вона теж з нами поїхала. Нас посадили в автобус, який був обклеєний білим папером з величезними написами «ДІТИ та ЖІНКИ». Хтось поруч плакав.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Слов'янськ Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми безпека та життєзабезпечення харчування дітей
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій