Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тімур Шахвалі

"Демонструючи незламність духу, наші співвітчизники стають прикладом для усього світу"

переглядів: 113

Шахвалі Тімур

9-Б клас, Харківський ліцей №167

Вчитель, що надихнув на написання: Чупринін Олексій Олексійович

Конкурс есе "Чому бути українцем – це моя суперсила"

Ранок 24 лютого 2022 року…Почалась війна, яка стала випробуванням для кожного українця на гідність, відповідальність, самовідданість, віру, упевненість у наше майбутнє… Спокійне мирне життя раптом обірвалося... Кожного дня, щоночі, нашу рідну землю підступний ворог обстрілював з різних видів зброї, намагаючись зламати, залякати… Біда в нас була спільною, тому українці всіляко підтримували одне одного: надавали прихисток, годували, заспокоювали, ділилися останнім. Військові події вплинули на свідомість кожного з нас, оскільки ми стали по-іншому сприймати те, що відбувається довкола.

Що ж для мене означає бути українцем? Найголовніше, на мою думку, це бути справжнім патріотом своєї держави. Наразі робити все можливе для того, щоб наблизити нашу Перемогу й повернути Мир та спокій українцям.

Необхідність захищати країну міцно увійшла в нашу свідомість. Волонтери надають допомогу всім, хто її потребує: і людям, і тваринах, і природі. Учинки їх усвідомлені й перестали бути чимось незвичним. Вдячність волонтерам безмежна, вони є гідними громадянами України - добрі, чуйні, людяні, терплячі, самовіддані.

Досягнення українців в спорті, медицині, навчанні, науці, культурі – це теж своєрідна підтримка нашим військовим, яким ми безмежно щиро вдячні за кожен день життя. Мої співвітчизники всіляко намагаються підтримати тих, хто боронить рідну землю від загарбників: діти – малюнками, поробками, словами вдячності; жінки – приготуванням домашньої їжі, солодощів; бабусі - в’язанням шкарпеток, теплих речей; лікарі - здійсненням унікальних операцій; артисти – організацією благодійних концертів, тим самим намагаючись підбадьорити захисників… Попри всі жахіття війни багато хто з співвітчизників, завдяки рішучим діям наших захисників, мали можливість повернутися додому. Вони крок за кроком звільняють рідну землю, роблять все за для того, щоб лунав дитячий сміх, люди були в безпеці. Завдяки успішному контрнаступу наших воїнів було звільнено чималу територію моєї рідної Харківщини.

Моя родина теж не залишила без уваги й підтримки захисників рідної землі. Ми виготовляли патріотичні браслети, розповсюджували їх і зібрані від цього кошти відправили на закупівлю шоломів, а також плетемо маскувальні сітки, які так необхідні для захисту людей, техніки.

Багато хто з російськомовних співвітчизників стали спілкуватися рідною мовою. Саме цей факт є важливим й необхідним для підтримки національного духу, бо мова - це теж наша зброя під час війни.

Важливим також є й те, що ми намагаємось купити виключно українські товари, і тим самим підтримати розвиток економіки держави.

Бути українцем - це означає бути мужнім, вільним та гідним своєї держави.

Демонструючи незламність духу, співвітчизники стають прикладом для усього світу. Нам чимало треба зробити, щоб жити у вільній державі, бо її доля залежить від кожного українця.

Що ж об’єднує нас, українців? Зараз, під час війни, я це особливо відчуваю: прагнення свободи й незалежності, згуртованість заради Перемоги, боротьба за минуле й майбутнє, за збереження й охорону культурної спадщини. Ми знаємо й відчуваємо, що Україна – єдина.

Дійсно, бути українцем – це моя суперсила, бо ми загартована і сильна нація, яка уміє стійко долати будь-які перешкоди. Наш народ показав всьому світу свою міць і жагу до свободи, незалежності, як треба захищати рідну землю від жорстокого загарбника.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій