Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Інна Церцек

"Де саме її могила – невідомо"

переглядів: 93

52-річна жителька Маріуполя Інна Церцек загинула 14 березня 2022 року разом із мамою Зінаїдою Дроздовою. У будинок, де вони перебували, влучив снаряд.

Де саме її могила – невідомо

Інна разом із сином жила в приватному будинку в Центральному районі міста. Виїжджати не планували. Сподівалися, що зможуть врятуватися у підвалі.

«До них переїхали її старший брат із дружиною та мамою і моя кума з сином. Вони всі були разом. 14 березня у будинок влучив снаряд. Інна з мамою були в підвалі. В одну мить спалахнула пожежа. Все вибухнуло. Вони одразу загинули. Інші врятувалися. Були поранені, але встигли вибратися з-під завалів», – розповіла подруга Інни, Наталія Зименко.

Інна народилася та виросла в Маріуполі. Працювала у «Держгідрографії» бухгалтеркою. Перед тим – у фінансовому відділі на заводі «Азовмаш». ЇЇ пригадують світлою людиною з відкритим серцем. Друзі називали Інну «наша принцеса Діана» – за доброту, стриманість, елегантність та чарівну усмішку.

«Вона була чудовою та люблячою матір’ю, яка вкладала душу і серце у виховання єдиного сина. Інна дуже смачно готувала, була гостинною господинею. Любила тварин. У неї були дві великі собаки та кішка. Мала золоті руки. Чудово плела: від маленького кошика до великого килима. Була вірною подругою. Нам її дуже не вистачає», – сказала Наталія.

Інна Церцек похована на цвинтарі в Маріуполі, але де саме її могила – невідомо.

Із найближчих родичів у загиблої залишилися син рідний брат. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій