Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Маргарита Клейтман

«Ця війна призвела до великої кількості жертв і до багатьох втрат, до загибелі людей, які були нашим майбутнім»

переглядів: 33

Клейтман Маргарита, учениця 10 класу Приватного закладу освіти "ХЛ "ХАНІ АКАДЕМІЯ""

Вчитель, що надихнув на написання есе - Ковтун Христина Іванівна

Моя Україна майбутнього

Україна - країна зі своєю історією та глибокими коріннями - опинилася на перехресті історичних подій, які визначатимуть її долю в майбутньому. Наша нація вже довгий час переживає важкий період, починаючи як мінімум з подій, що розпочалися у 2014 році.

Різанина в Бучі, Ізюмі, Ірпені, бомбардування пологового будинку в Маріуполі, окупація ЧАЕС, убивство полонених в Оленівці, ракетна атака на Дніпро, удар по торговельному центру в Кременчуці і катування людей на Харківщині.

Зґвалтування, мародерства, екологічний терор, вбивство дітей, насильне вивезення їх в росію на «перевиховання», а перед цим цинічне вбивство їхніх батьків, - це лише деякі наслідки російської агресії. Станом на 2 листопада 2023 року було зареєстровано 107 863 злочинів, і кожен день вчиняються все більше і більше прикладів жорсткості й аморальності російських військових.

Ця війна призвела до великої кількості жертв і до багатьох втрат, до загибелі людей, які були нашим майбутнім. Саме зараз вони б могли писати вірші, малювати, створювати, робити наукові відкриття, прославляти нас на міжнародній арені і одним словом «ЖИТИ».

Але війна не залишила нікому вибору: або даємо відсіч, або ми приречені ховатися і жити в страху, бо ніхто не може гарантувати, що завтра не прилетить ракета в твій дім, вбиваючи всіх і все, що ти любиш...

Українцям хоч і страшно, хоч і важко, але вони пішли на війну проти справжніх монстрів, які не зупиняться ні перед чим. І що дуже важливо, ми не можемо просто забути про жодного або жодну, хто помер за нас, і ми повинні робити все, щоб їхні смерті не були дарма.

Нам потрібно обʼєднатися і кожне своє рішення приймати, розуміючи що країна, за яку вони віддали своє життя, має жити. Не можна бути бездіяльними чи байдужими, коли це стосується допомоги військовим і людям, що втратили все.

Кожен і кожна має робити все, що в їх силах: хтось волонтерити й вивозити беззахисних бабусь і дідусів з-під завалів, повертати викрадених дітей батькам, передавати й плести на фронт маскувальні сітки, хтось лікувати, хтось працювати й донатити, навчати майбутнє покоління не робити помилок минулого.

Ми маємо бути свідомими і виховувати так само своїх дітей. Не толерувати корупцію, слідкувати, куди йдуть наші кошти, бо поки міняють бруківку, в окопах гинуть реальні люди. Якщо ми не почнемо діяти прямо зараз - і мови не може йти про майбутнє.

Але як жити з такими сусідами? Для цього можна використати досвід Ізраїлю, який є країною високих технологій, що продукує сучасну конкурентоспроможну на світових ринках продукцію оборонного призначення, фармацевтичні препарати й вироби з використанням надсучасних інноваційних нанотехнологій, там люди, не дивлячись на обстріли й терористичні атаки, вони продовжують працювати, робити свою справу, бо «хто, якщо не ми?»

Ми повинні створити такі умови, за яких молодь бажатиме залишитися в Україні, розвивати свої таланти й робити свій внесок у розвиток країни. Нам потрібно побудувати країну, де кожен і кожна пишатимуться своїм корінням та насолоджуватимуться життям в ній. Щоб не доводити все життя, що ти такий само англієць або німець, як і вони. І цитуючи пісню Скрябіна «Ти сам собі країна. Зроби порядок у своїй голові».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій