Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Іванівна Сизоненко

«Чуємо повітряну тривогу чи бачимо літак – боїмося»

переглядів: 119

Мені 60 років. Ми з чоловіком живемо в місті Охтирка Сумської області. Вранці 24 лютого почули вибухи. Відразу зібрали внуків і відвезли до родичів у Полтавську область, а самі повернулися додому. 

Ми живемо у приватному будинку. До нас з’їхалися наші діти. Не було світла й газу. Ми купили генератор, тому мали змогу готувати їсти. Готували не тільки для себе, а й для сусідів та хлопців з Територіальної оборони. 

Російська армія обстрілювала наше місто з першого дня війни. Кружляли літаки й скидали бомби. Було дуже страшно. Наша сусідка загинула. Ми ховалися в підвалі. 

Мені приємно, що Фонд Ріната Ахметова надав допомогу. Зателефонували співробітники Фонду й сказали, щоб я прийшла по пакунки. Це дуже зворушливо. У мене маленька пенсія, тож я була рада такій допомозі. 

Росіяни продовжують обстрілювати наше місто. Чуємо повітряну тривогу чи бачимо літак – боїмося. Психологічно дуже важко. 

Мрію про відбудову Охтирки. Хочу, щоб місто процвітало, щоб була робота, щоб запрацювали дитячі садки й школи. Та найбільше бажання – щоб росіяни залишили нас у спокої.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій