Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Алла Олександрівна Левченко

«Чули свист ракети, що пролітала над будинком»

переглядів: 152

Алла переживає війну вдома, разом з рідними. Був складний період, коли над будинком пролітали літаки і снаряди, але все вдалося витерпіти. Найбільше Алла хвилюється за тата, який пішов захищати країну

Я студентка, навчалася в місті Харкові. До війни насолоджувалася життям.

24 лютого я була вдома у батьків, в Охтирці. Рівно о п'ятій ранку мама забігла до моєї кімнати, розбудила мене і сказала, що почалася війна, що обстріляли мирний Харків із «Градів» і що ракети летять по всій Україні.

Найскладніше – це розлука з татом. Він пішов захищати країну.

Я з мамою і рідними залишилася в Охтирці. Ми витерпіли всі обстріли, чули свист ракети, що пролітала над будинком, бачили літаки. Доводилося переховуватися в підвалі, але завдяки ЗСУ ми жодного разу там не ночували.

З питною водою все було гаразд, її не відключали. Продуктів нам вистачало, бо були запаси. Потребували медикаментів, доводилося замовляти їх через волонтерів. Вони купували необхідні препарати в Полтаві та привозили їх до Охтирки.

Я дуже вірю в наших воїнів і маю надію, що ця війна закінчиться вже наступного року.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта здоров'я перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій