Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Стукалов

"Чоловіків розстріляли з автомата"

переглядів: 50

31-річний Сергій Стукалов загинув 23 березня 2022-го під час спроби евакуації з Маріуполя. Поряд загинули його мама, сестра і брат.

Чоловіків розстріляли з автомата

Сергій із рідними жив у Кальміуському районі Маріуполя, поблизу пологового будинку. Коли розпочалося повномасштабне російське вторгнення, родина рятувалася разом.

23 березня Сергія, його маму і сестру забрав на автівці брат Григорій. Хотів вивезти з міста. Утім на виїзді машину розстріляли. Вся родина загинула.

«Чоловіків розстріляли з автомата, вони сильно постраждали - сиділи обличчями вниз», – розповіла очевидиця трагедії Оксана Ємельянова.

Сергій народився у Маріуполі, працював на Маріупольському металургійному комбінаті. Власної сім’ї не мав. Опікувався мамою і сестрою Наталею. Обоє жінок хворіли. Зокрема, Наталія мала ваду серця.

«Сергій був добрим і спокійним, хлопцем із відкритим серцем. Якщо його просили щось зробити, завжди виконував», – пригадала загиблого Світлана Зембицька, яка знала родину Стукалових.

У Сергія залишився старший брат. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій