Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Куліченко

"Чоловікам одягли мішки на голови і повезли"

переглядів: 13

Дмитра Куліченка розстріляли російські військові 21 березня 2022 року біля хутора Чумак на Чернігівщині. Окупанти забрали його разом із братами Євгенієм та Миколою з дому в окупованому тоді селі Довжик. Чоловікам одягли мішки на голови і повезли за 40 кілометрів у село Вишневе, де був ворожий штаб.

Чоловікам одягли мішки на голови

Над полоненими знущалися. Вивезли до хутора Чумак неподалік. Викопали могилу і почали стріляти в усіх трьох. Дивом Миколі вдалося вижити. Поранений, зі зв’язаними руками та ногами і зав’язаними очима, він вибрався з могили.

«Через наше село їхала колона окупантів. Хтось підірвав її, тоді загинули їхні офіцери. Окупанти вирішили, що то мої хлопці зробили, тому прийшли і забрали усіх трьох синів. Молодший, Женя, був атовець, вони знали про це. Хлопців два дні катували, а потім розстріляли. Коля вибрався, дійшов додому і розповів про все», – пригадав батько Анатолій.

Після звільнення Чернігівщини Анатолій і Микола разом з правоохоронцями відшукали могилу, де вбили Дмитра і Євгенія. Братів поховали на кладовищі у рідному селі.

Дмитрові Куліченку було 36 років. Народився у Довжику. Після школи вивчився на зварювальника, служив строкову. Працював охоронцем, а останні роки – в будівельній бригаді місцевого підприємства. Захоплювався риболовлею і футболом, грав у сільській команді.

«Дмитро був дружелюбний, добрий, щирий хлопчина. Його вбивали останнім, зробили два контрольні постріли в спину», – сказав батько.

У Дмитра Куліченка залишилися тато, брат і дві сестри.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Чернігівська область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій