Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олексій Судаков

"Чоловік вирішив залишитися в місті поряд зі своєю 80-річною матір’ю"

переглядів: 120

47-річний Олексій Судаков загинув 9 березня 2022 року в Ізюмі. Він ховався від російських обстрілів у підвалі будинку на Першотравневій, 2. Внаслідок влучання ворожої зброї під завалами там опинилися майже півсотні людей. Серед жертв були також мама та колишня дружина Олексія.

Чоловік вирішив залишитися в місті поряд зі своєю 80-річною матір’ю

Олексій Судаков жив в Ізюмі за іншою адресою. В укриття багатоповерхівки на Першотравневій прийшов, коли ситуація в місті стала дуже напруженою. Дружина Олексія евакуювалася з Ізюма, як пізніше виявилося, одним із останніх автобусів. Чоловік вирішив залишитися в місті поряд зі своєю 80-річною матір’ю.

Олексій працював начальником комп’ютерного відділу на комбікормовому заводі. Колеги називали його золотим спеціалістом. В юності він вчився на факультеті радіотехніки, а коли в Ізюмі тільки почали з’являтися перші комп’ютери, ночами читав про них, вивчав самотужки. Пізніше навчав комп’ютерній грамотності всіх охочих. В Ізюмі Олексія знали ледь не всі, у кого був комп’ютер. Син Дмитро згадує: «Батько міг полагодити будь-що. Він пірнав у техніку і не відходив, доки не знайде, що зламалося. Він навіть 80-річну маму, нашу бабусю, надихнув на заняття за комп’ютером».

Олексій спеціалізувався на відновленні втрачених даних. Близько 15 років тому написав програму з відновлення даних, яку безкоштовно виклав у мережу, щоб нею могли користуватися всі охочі. Тоді про чоловіка говорили програмісти навіть за межами України.

В Олексія Судакова залишилися дружина, син і донька.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2022 Текст Історії мирних чоловіки обстріли безпека та життєзабезпечення Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій