Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Міщенко

"Через пів години пролунав страшний вибух"

переглядів: 43

Уранці 20 вересня 2023 року легковий автомобіль ВАЗ-2101 наїхав на міну між селами Олива та Осовець на Київщині. Внаслідок вибуху загинув водій – Олександр Міщенко. Того ранку він привіз колег на роботу до лісу.

Через пів години пролунав страшний вибух

Олександрові було 30 років. Він народився на Черкащині. Коли йому було сім – втратив маму. Згодом Сашка забрав до себе тато. Так він переїхав до села Олива Київської області. Після закінчення школи вступив до Бородянського ліцею, де здобув професію кухаря-офіціанта. Служив в армії. У 2016-му одружився. Разом із дружиною Юлею стали батьками маленької Марії.

«Він був дуже спокійним, мрійливим, добрим. Любив дітей, обожнював тварин. Він так мріяв про усиновлення хоча б однієї дитини, у якої війна забрала батьків. За сім років шлюбу з ним я ніколи не бачила агресії. А доньку свою він так любив, що просто не передати словами. Вона – маленька копія тата», – сказала дружина Юлія.

До повномасштабної війни Олександр Міщенко працював у агрофірмі, був водієм КАМАЗу, обробляв поля. Свою роботу дуже любив, адже автомобілі – це було його великим захопленням. У 2022 році Сашко залишився без роботи через війну. Вирішив підробляти у лісі на заготівлях. Планував вступати до лав ЗСУ, уже пройшов медогляд.

«Після окупації всі наближені до села лісові зони, як нам сказали, обстежили сапери. Нібито ті ділянки перевірені й безпечні. Саша зі спокійною душею їздив на роботу, так було і того дня, 20 вересня 2023 року. Ранок був похмурим, крапав дощ… Він міг залишитись вдома, але дуже хотів заробити на подарунок до нашої річниці весілля. Поїхав. Через пів години пролунав страшний вибух, його було чутно і в сусідніх селах. Він підірвався на протитанковій міні, яку залишили російські військові. Саша загинув, більше ми його не бачили…», – розповіла Юлія Міщенко.

В Олександра залишилися дружина та донечка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій