Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Чиж

«Через один будинок від нашого впав снаряд»

переглядів: 227

Чиж Вікторія, 16 років, Курахівський опорний заклад загальної середньої освіти № 5, м. Курахове

Есе "Один день"

Багато людей хоч раз замислювалися, що ж таке війна? А й справді, що таке війна? Війна – це складне суспільно-політичне явище, пов’язане з розв’язанням суперечностей між державами, народами, національними та соціальними групами. Нерідко війна закінчувалася великими втратами. Наша держава воювала ще й з того часу, і сьогодні це не виняток.

По-перше, про початок війни я мало що знаю, бо вона почалась, коли мені було 8–9 років, і я не мала уявлення, що взагалі таке війна. Тоді ще не дуже слідкувала за новинами. Але час не стоїть на місці, і ми підросли.

По-друге, перше відчуття присутності війни неподалеку з’явилося тоді, коли через один будинок від нашого впав снаряд. Він виявився пустим, і це добре, але наслідки мали бути інакші. Саме у той момент, коли до вух дійшов свист снаряда, серцебиття пришвидшилось і до твого розуму дійшло, що це все не жарти.

Після того вечора мені було дійсно страшно виходити з дому. В голові з’явились різні погані думки, і ти починаєш проживати кожен день, як останній.

По-третє, коли ти стаєш доросліше, то починаєш серйозно відноситися до цієї теми. Ти починаєш співчувати матерям, які втратили своїх дітей, жалієш дітей, як застали своє дитинство у такий час, починаєш прислухатись до звуків, особливо уночі.

Отже, на мою думку, війна – це небезпечний крок з боку будь-якої держави. Я вважаю, що є інші методи вирішення проблем, мирні шляхи.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Курахове 2014 2021 Текст Історії мирних діти обстріли безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій