Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Татаров

«Частина росіян прорвалися в Охтирку – були бої»

переглядів: 80

Мені п’ятдесят років. Я мешкаю в місті Охтирка Сумської області. Працюю вчителем. У мене є дружина і дві доньки. Коли почалася війна, одна донька була в Харкові зі своїм хлопцем. Я хотів забрати їх до себе, однак вони відмовилися. Два тижні просиділи в метро – захворіли. Потім виїхали у Львів і досі живуть там.

24 лютого, о п’ятій ранку, мені зателефонував сусід і сказав, що почалася війна. Я переговорив з донькою з Харкова, а о пів на восьму поїхав на роботу. Усі вчителі того дня були на місці. Прийшло небагато дітей. Ми відправили їх по домівках. Відвезли тих, кому нічим було добратися додому. Об одинадцятій годині розійшлися самі. У той час окупанти були вже на під’їзді до міста. Згодом частина росіян прорвалася в Охтирку. Були бої.

Мене шокують розповіді очевидців про те, як росіяни катували й ґвалтували мирних жителів. Ми цього не пережили, але за постраждалих дуже боляче.

Приємно, що є люди, які допомагали у скрутний час. Наприклад, мій сусід-підприємець віддав обігрівачі в лікарню, а генератори – військовим. Я й сам робив, що міг. Серед моїх колег багато жінок і людей похилого віку. Я допомагав їм знаходити ліки й продукти.

Зараз у нашому місті відносно спокійно. Однак бойові дії не пройшли безслідно. Загинув брат моєї дружини.

У мене єдина мрія: я хочу, щоб закінчилася війна. Про решту буду думати після нашої перемоги.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я непродовольчі товари літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій