Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Вікторівна

«Це було пекло на землі: звуки вибухів, постійні сирени»

переглядів: 63

Коли прийшла війна, то все змінилося раптово. Зникли мрії та надії, зникла впевненість у завтрашньому дні. Ми вимушені були покинути свій дім та переїхати в іншу частину країни. Час йшов, чоловік займався волонтерськими справами. Він вже більше року служить в територіальній обороні.  Старший син навчається дистанційно, бо його школа знаходиться в небезпечній зоні. Молодший ще рік буде відвідувати віртуальний садочок.

Це було пекло на землі: звуки вибухів, постійні звуки сирени, постійне психологічне навантаження. Страх того, що прилетіти може і до тебе в будинок, або до місця перебування. Жаль та біль переповнюють, коли дізнаємося новини про кількість жертв від обстрілів.

Слава Богу, ми мали, що їсти та пити. Але були проблеми з технічною водою, бо водосховище було зруйноване ворогом. Речей, які згадують війну, немає: у голові тільки звуки вибухів, які були поряд з нами.     

Хотілося б дати дітям більше можливостей. Їм постійно потрібне спілкування з однолітками, але війна внесла свої корективи. Сподіваємося та надіємося на перемогу, яку очікуємо кожного дня!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мирноград 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення освіта вода їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій