Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Капканець

"Це була спокійна і відповідальна людина"

переглядів: 28

27-річну Катерину Капканець розстріляли російські військові у тимчасово окупованій Волновасі на Донеччині. Поряд у приватному будинку на вулиці Донецькій загинули її чоловік, його брат із родиною та їхні батьки. Це трапилося 28 жовтня 2023 року – після того, як рідні зібралися на день народження мами Тетяни Капканець.

Це була спокійна і відповідальна людина

Припускають, що причиною вбивства могло стати те, що раніше брат Катерининого чоловіка, Андрій, посварився з окупантами і відмовився віддавати їм власне житло.

Катерина жила у Волновасі. Деякий час працювала приймальницею поїздів. Її батьки також були залізничниками. Мама Наталія – операторка вагонної служби, тато Андрій – оглядач вагонів. У вільний час жінка любила готувати.

«Коли я працювала на залізниці, Катя саме влаштувалася до нас на роботу. Мені дали її в учениці. Навчала я її три місяці. Після того як Катя склала іспити, ми з нею пропрацювали три роки в одну зміну. Це була спокійна і відповідальна людина. Господиня – часто приносила всілякі смаколики, приготовані власноруч», – розповіла колишня колега загиблої Марина.

Катерина довго зустрічалася зі своїм майбутнім чоловіком Олександром Капканцем, а напередодні повномасштабної війни пара узаконила свої стосунки.

"Вона принесла нам торт за весілля 23 лютого 2022 року. Його так і не спробували, він залишився в холодильнику на роботі. 24-го треба було виходити працювати, проте ми не пішли, бо почали обстрілювати місто", – додала Марина.

У Катерини Капканець залишилися батьки й інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Волноваха 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій