Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дарія Андріївна

«Був страх, що нас уб’ють, розстріляють під час евакуації»

переглядів: 60

Макарів був містечком, через яке війська рф прямували на Київ. Вперше колона танків пройшла 27.02. 2022. Це було дуже страшно: вибухи обстріли, невідомість. У нас був приватний будинок неподалік поля, там обхідні та об'їзні дороги, хата ходором ходила від вибухів. Ми з дітьми і деякими сусідами сиділи в погребі. Так пройшло декілька днів до 5.03.2022, потім прийшов чоловік і сказав, що ми виїжджаємо з Макарова. Що? Куди? Як? Невідомо, так страшно, а раптом уб'ють чи розстріляють. Так ми на свій страх та ризик зібралися похапцем і поїхали в сторону Житомира, там і заночували, а 6.02. нам запропонували проживання в с. Давидівка. Правда, без умов, але ми погодилися, а що робити, куди діватися. У Давидівці ми прожили 2 місяці, хатинка на 2 кімнати і в ній 5 дорослих і 5 дітей.

У травні ми повернулися до рідного містечка, і жахнулися наскільки все зруйновано. Я їхала додому з надією, що наш будинок вцілів. Але ні, не оминуло, зруйновано… Як далі? Що робити? З чого починати?

Ось і почали все потроху: спочатку дітей завезли до бабусі іще на 2 місяці, а самі перекривали дах будинку, вікна, двері і робили кімнатку для дітей. Наразі, врятувавши свій будинок, живемо в ньому, правда ще багато роботи до його зцілення.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макарів 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій