Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євгенія Дмитрівна Богданець

«Було важко евакуюватися з одинадцятимісячною дитиною»

переглядів: 201

Киянка втекла від війни на захід України і відчула на собі всі труднощі вимушеного переїзду. 

Я жила спокійним життям у рідному Києві. А коли почалася війна, ми спочатку не розуміли, куди рухатись далі - адже у мене на руках одинадцятимісячна дитина! Страшно було наважитись на евакуацію. Та нам все вдалося. Слава Богу, ми більш-менш спокійно доїхали до Івано-Франківська.

Тут живемо вже майже шість місяців. За цей час змінили три квартири: ситуація з житлом дуже напружена. Слава Богу, з їжею і продуктами тут проблем немає. А місцеві – дуже добрі люди, хоча є й винятки.

У нас немає жодних речей на згадку від минулого, але є спогади, і вони не дуже приємні. Те, що ми пережили – дуже страшно. Боюсь уявити, що згадують люди з Харкова, Маріуполя, Ірпеня.

Нажаль, син не бачив бабусь і дідуся вже майже півроку. Вони залишилися вдома. Я стала мамою до війни і зараз перебуваю в декретній відпустці. Після Перемоги хочу народити ще одну дитину.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи розлука з близькими 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій