Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Айшан Шевцова

"Було пізно. Айшан вже померла"

переглядів: 142

Айшан Шевцова загинула проти ночі 10 березня 2022 року під час обстрілів Маріуполя. Їй було 23.

Було пізно. Айшан вже померла

Разом із мамою Айшан жила в приватному будинку за адресою – провулок Кленовий, 17 б, Центральний район. Напередодні трагедії разом із ними була ще сусідка Аліна. Вони з Айшан обговорювали весілля, яке планувалося на осінь. Розмовляли про вбрання, про гостей. Спати лягли о 23:30. За годину в будинок прилетів снаряд.

«Аліна з моєю донькою спали разом на одному ліжку. Коли сусіди її відкопали, дівчина була в шоці і не сказала, що поруч десь Айшан. Я ж прокинулася від того, що мені важко і холодно, завалило так, що навіть руку не протягнути вперед, не було простору. Мене знайшов собака сусіда. Коли відкопали голову і запитали, де моя донька, з моменту вибуху минула вже година. Було пізно. Айшан вже померла», – розповіла мама дівчини, Наталія.

Айшан спершу поховали на городі. Згодом, вже без мами, перепоховали на Старокримському кладовищі.

«Через місяць після трагедії в соціальних мережах мене знайшов її хлопець, сказав, що восени планували весілля. Завдяки йому я відмовилася від роботи з психологом. Ми гарно один одного підтримали», – згадала Наталія.

Айшан народилась та жила в Маріуполі. Була доброю та веселою. Працювала помічницею завідувачки відділом в торговій мережі на Черемушках і дуже любила свою роботу. Багато читала. Слухала музику. Любила море та своїх улюбленців: хаскі Корсара і кота Василя. Останнього знайшла на вулиці й дуже про нього піклувалася.

В Айшан залишилася тільки мама.

«Я живу тобою щохвилини. Ти мій незримий Ангел. Спочивай з миром. М'яких тобі хмаринок, моя рідненька», – сказала вона.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло поранені обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій