Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Олегівна Мірошниченко

«Було чутно вибухи, видно заграву, над містом літали винищувачі»

переглядів: 68

Мені 30 років. Я жила з чоловіком і дитиною в місті Слов’янськ Донецької області. Ми з чоловіком працювали. Дитина ходила в садок. У 2014 році ми виїжджали на місяць в Харків. Цього разу виїхали в Полтаву й досі не повернулися додому. 

24 лютого я прокинулася від дзвінка чоловіка. Він сказав зібрати документи і йти з дитиною в підвал. Я дочекалася його з роботи, потім ми разом вирішували, що робити далі. Було чутно вибухи, видно заграву, над містом літали винищувачі. 

Я з дитиною виїхала на евакуаційному автобусі до Львова. Потім туди приїхав чоловік на авто, і ми разом перебралися в Полтаву. Ми забрали з собою собак і кота. 

Було складно починати життя з нуля в новому місті: знайти житло, влаштувати дитину в дитячий садок. Та все ж психологічні труднощі найскладніші. Ми не знаємо, чи повернемося додому. Наше місто перетворилося на руїни. 

Я працюю дистанційно. Робота й дитина допомагають долати стрес. У Полтаві добрі люди. Вони підтримують нас словом і ділом. А ще благодійні фонди надають допомогу. 

Надіюся, що наступного року Донбас уже буде українським. Своє майбутнє бачу на Донеччині.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Слов'янськ 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли освіта житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій