Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аліса Валеріївна Полуектова

«Було чутно автоматні черги, коли біля нашого району відбувалися перестрілки»

переглядів: 56

Мені 22 роки. У мене є батьки і п’ятнадцятирічний брат. Ми жили на околиці Харкова. 24 лютого прокинулися о пів на шосту ранку, бо почули вибухи з боку Чугуївського аеродрому. О восьмій годині батьки поїхали на роботу, а близько чотирнадцятої повернулися. З того дня на час обстрілів ми спускалися в підвал. 

Коли снаряд влучив у школу, розташовану неподалік, у підвалі тряслися двері. Також було чутно автоматні черги, коли біля нашого району відбувалися перестрілки. 

З їжею і водою у нас не було проблем. Ми мали запаси їжі. Магазини працювали. Була гуманітарна допомога. Воду набирали з колонок. 

П’ятого березня ми виїхали в Полтаву. Вже рік мешкаємо тут. Пів року жили безоплатно у квартирі друзів. Батьки продовжують працювати. Інколи – дистанційно, інколи – у полтавському філіалі. Тільки-но з’явиться можливість, повернемося в Харків. 

Долати стрес мені допомагають заняття у спортзалі. Меншому брату – комп’ютерні ігри. Батьки повністю занурені в роботу. 

Маємо надію, що в цьому році буде перемога.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій