Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олег Ігорьович

"Було боляче спостерігати, як розстрілювали будинки"

переглядів: 52

Ми мешкали у Маріуполі з дружиною і сімнадцятирічною донькою. У перший день війни я перебував на комбінаті Ілліча і займався підготовкою документації до евакуації.

Після 1 березня неможливо було виїхати з Маріуполя. 15 березня ми дуже хотіли виїхати, але такої можливості не було, адже висадили у повітря обидва мости. Позаду нас стояли "днрівці", на наших очах зносили район Кірова. 

Я людина військова, я подбав про все, зробив запаси. Ми жили у власному будинку, у нас була піч. З сусідами ділились усім, у кого що було. У нас можна було погрітись, хтось приносив свою їжу, у нас теж була своя консервація. 

Було боляче спостерігати, як розстрілювали будинки. У нашої дочки була підозра на апендицит, нам довелося звернутися до лікарні. Коли ми туди йшли, бачили гори трупів, було все зруйноване, когось закопували... Мені не було страшно, я не хотів це показувати дитині. 

Коли повідомили, що у місто заходять чеченці і буде повна зачистка, ми вирішили виїжджати. Це було 29 березня. 

Було важко проходити блокпост у Мангуші. Колишнього поліцейського могли не пропустити, і все до того йшло. Але мене врятував випадок. Орки відволіклись - і ми проїхали. При виїзді довелося проїжджати мінне поле. По ньому гатили з мінометів. Це було дуже страшно для дружини і для дочки. 

Приємний момент - це побачити наших військових і поліцейських. 

Після Запоріжжя ми поїхали до Івано-Франківська. Зараз ми мешкаємо у Києві. Я працюю. 

Сподіваємось до весни повернутися до Маріуполя. Будемо допомагати відбудовувати місто.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій