Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Артур Азаров

"Будинку вже не було, тільки три тіла"

переглядів: 26

Артур Азаров загинув 14 березня 2022 року від російського авіаудару по приватному будинку у Маріуполі. Чоловікові було 32 роки.

Будинку вже не було, тільки три тіла

Артур із однорічним сином і дружиною жили в мікрорайоні «Східний», який російські військові обстріляли 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабної війни. Тоді сім’я переїхала до будинку матері Артура – у селище Волонтерівка Кальміуського району. Утім і звідти родина виїхала, адже там зникли вода і світло. До того ж чоловік вважав, що в центрі міста буде безпечніше. Також була надія на «зелений» коридор та евакуацію.

Так уся родина опинилася у приватному будинку знайомих на вулиці Матросова у Центральному районі.

14 березня сталася трагедія.

«Після чергового авіанальоту сусіднього будинку вже не було, тільки три тіла. Вибуховою хвилею знесло й частину нашого будинку. Я не встигла з сином попрощатися. Він загинув миттєво. Я знаю, що таке гробова тиша. Це – коли ти не чуєш своїх дітей», – розповіла мати загиблого Ірина.

Артур закінчив Приазовський державний технічний університет за спеціальністю «Технологія машинобудування». Працював на металургійному комбінаті «Азовсталь» майстром дільниці цеху ремонту рухомого складу. Згодом – логістом у компанії «Кришталева питна вода».

«Сина поважали. Він мав багато друзів і завжди летів на допомогу. Від початку бойових дій говорив: «не переживай, мамо, я впораюся, все буде добре. У мене разом із серцем відірвали крила», – сказала Ірина.

15 березня від обстрілу на тій ж вулиці загинула дружина Артура – Надія. Разом вони були з 2019-го року. Надії було 33.

В Артура Азарова залишилися маленький син, брат і батьки. Поховали чоловіка на Старокримському кладовищі у братній могилі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій