Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Іванівна Чамата

«Буде мир – буде все»

переглядів: 734

Початок війни був у двадцятих числах травня [2014 року]. Із вікна було видно аеропорт, як літають літаки. Тоді ніхто не думав, що може щось трапитися. Ми збирали речі та виїжджали на канікули. Думали, що все закінчиться. Їхали в Горлівку на соціальному автобусі, тому що рейсовий транспорт уже не ходив.

Коли закінчиться війна, ми плануємо повернутися додому. У нас досі тут воєнний час, ми в Новолуганці живемо, майже на лінії розмежування, усе це триває щодня. У 2016 році в сусідній будинок було пряме влучення, осколками побило і вікна, і балкон. Ну, а так ніби цілий.

Війна вплинула на можливість вільно пересуватися. Ми вже третій рік вдома не були.

Я була в декретній відпустці й не працювала, коли почалася війна. На роботу вийшла у 2014 році, уже під час війни. У безпеці себе не відчуваємо, будь-якої миті все може знову початися.

Усі мріють тільки про мир, більше нічого не треба. Буде мир – буде все. Нічого не планується, живеш одним днем. Прожив – і добре. Прокинувся вранці і то добре. Дитина закінчила вісім класів, потрібно кудись вступати. Але куди? Не знаю навіть.

Ми отримували продуктові набори від Фонду Ріната Ахметова. «Карітас» теж допомагав продуктами, від МОМ [Міжнародна організація з міграції] надавали грошову допомогу, допомагала організація «Посмішка дитини». Допомога була для нас підтримкою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2016 Аудіо Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення освіта обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій