Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єлизавета Куклова

"Будь гідним, щоб за тебе померти"

переглядів: 14

Куклова Єлизавета

9-в клас, Бориспільський ліцей "Патріот" Бориспільської міської ради Київської області

Вчителька, яка надихнула на написання – Сокол Валентина Василівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я українка й пишаюся цим. Кожен мій ранок починається з гортання стрічки новин.

Щодня українці живуть у пеклі, яке влаштували росіяни. Вони століттями руйнували нашу країну, мову, культуру, а зараз роблять це з якоюсь віковою ненавистю.

Тому для мене бути українкою означає бути патріоткою, яка знає історію своєї держави та ніколи не допустить того, щоб батьківщину вкотре знищували.

У нашому генетичному коді закладена сила наших предків, які присвятили все своє життя тому, щоб ми з вами зараз могли говорити рідною мову,

з гордістю носити вишиванки та завжди пам'ятати про свою духовну й культурну спадщину. Ми, українці є продовжувачами козацького роду, гордо виборюємо свою незалежність так само, як це робили козаки. Козак - буквально вільна людина. Тому й не дивно, що для нас усе життя - це боротьба за свободу: "Де є життя, там є й надія".

Віра, упевненість, наснага до справедливості - це робить незламною націю, яка вкотре доводить свою нескореність. Сила української нації не тільки у волелюбності, але й у повазі один до одного. Ми маємо особливу рису, яка об'єднує усіх разом, - фанатична любов до України й усього українського. Це є нашим феноменом, так сказати, основою до перемоги. Є навіть така давня приказка: "Коли всім народом дмухнути, то ураган буде". У ній вся суть незламності нашого духу:

у любові до своєї країни ми єдині і можемо наробити такого "урагану", що змете з дороги всіх, хто попре проти української свободи.

На жаль, зараз війна, ще один бій за незалежність, де кожен робить усе можливе заради перемоги. Наші герої-воїни в гарячих точках, у танку, БМП чи з пультом управління від дрону в руках. Медики рятують життя в нелюдських умовах. Люди з інвалідністю, пенсіонери, студенти, школярі плетуть маскувальні сітки, донатять та волонтерять для ЗСУ. Усім їм ми повинні бути вдячні. Здавалося б, що ті 50 грн на збір? Але навіть 1 гривня важлива, тому що разом ми - сила. Я також, звичайна дев'ятикласниця, роблю свій внесок - доначу, тобто скидаю свої зароблені кошти на благодійні збори. Нехай це маленька добра справа, але навіть після неї ми стаємо на крок ближче до перемоги.

Колись я почула вислів, що перевернув моє бачення, коли я не знала як віддячити усім, хто бореться за Україну: "Будь гідним, щоб за тебе померти". Можливо, для когось це й звучить жорстоко, але для мене це має глибокий сенс.

Навіть якщо немає можливості допомогти матеріально, є моральна й духовна підтримка, головне – любити й поважати свою Батьківщину, мову, віру і бути маленькою частинкою великого народу України!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бориспіль 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій