Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Федосєєв

"Біля кожного будинку було своє кладовище"

переглядів: 27

Із окупованого Маріуполя Дмитро разом із дружиною та сином з інвалідністю виїхали тільки 25 квітня 2022. Увесь цей час родина знаходилася під постійними обстрілами і шукала можливість врятуватися. 

"3-4 березня прилетіли міни. Загинули мої знайомі. В нашому мікрорайоні це були перші жертви. 

Зникло світло. Почалося мародерство. Син інвалід 2 групи. Я встиг купити ліки. Тотальне пограбування всього. Люди тягли все. Не було влади.

На моїх очах померла людина, яка задихнулася від астми.

13 березня дивом не загинули. Були в залі. Снаряди потрапили до центру перехрестя. Нас викинуло з дивану.  Я на підлозі, засипаний землею. В уламках. Почув крик сина. Вискочили до коридору. Обстріл не припинявся з ранку до вечора. Біля нас проходила лінія фронту. Щодня йшли вуличні бої. Ми не могли виїхати. Не було машини. Те, що ми не загинули, це велика випадковість.

На початку квітня обстріл тривав 8 годин. Наш будинок горів. Сусідні вже були зруйновані", - розповів житель Маріуполя Дмитро. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я люди з обмеженими можливостями діти перший день війни Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій