Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Олександрівна Поліщук

"Більше ніколи ворог не захоче сюди прийти"

переглядів: 250

Поліщук Тетяна Олександрівна, 14 років, учениця 9 класу Покровського ліцею, с. Покровське, Дніпропетровська обл.

Вчителька, що надихнула на написання - Коваленко Олена Вікторівна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Двадцять четвертого лютого дві тисячі двадцять другого року Росія напала на Україну по всій довжині кордону. Ранок того дня я запам’ятаю назавжди. В кінці лютого мої батьки захворіли коронавірусом, через це я мусила сидіти вдома. Тому кожного дня я звітувала своїй однокласниці, що мене не буде в школі. І от прокинувшись вранці 24 лютого я спершу подзвонила їй сказати, що мене не буде, і вона сказала, що її також не буде, одразу ж я поцікавилася чому, вона не йде до школи, вона мені відповіла: “ Таню, ти, що не бачила ще новини? Росія напала на Україну”. В той момент мені хотілося думати, що це просто якийсь невдалий жарт, чи просто фейкова інформація. Але з кожним днем все ставало гірше.

Коли в Гостомелі, Бучі, Ізюмі почали ґвалтувати, убивати жінок, підлітків, дітей, які тільки но народилися, моє серце обливалося кров’ю.

Я була готова йти і знущатися з росіян так, як вони знущалися з наших людей . З цього моменту я зрозуміла, що почалася дуже жорстока війна. Моє життя дуже змінилося з початком війни.

Було страшно виходити на подвір’я власного дому. Коли на вулиці навіть гримить, мені завжди здається, що це вибухи.

Моє село з усіх сторін омивається Каховським водосховищем. За сім кілометрів від нас через водосховище знаходиться місто Енергодар. Це місто захопили орки, точніше вони захопили Атомну Електростанцію, і через це ми не можемо відбитися від них. Починаючи з 12 липня росіяни масово обстрілюють місто Нікополь з міста Енергодар.

Мій тато працює на Нікопольській швидкій допомозі, і кожну ніч їх обстрілюють. Кожного разу я молю Бога, щоб з моїм татом нічого не сталося.

Саме страшніше чути те, як вибухи стають щоразу гучнішими. Над нашим районом пролетіла не одна ракета. І всі вони літали дуже низько, кожного разу здавалося, що от-от вона зачепить чийсь дах. Щоб відволіктись від цих подій я багато пишу та читаю. Також влітку я ходила разом із друзями та батьками заробляти гроші і я змогла втілити свою мрію. Моя мрія була купити собі гарний, а головне зручний писемний стіл. Так як ми сидимо на дистанційному навчанні я хотіла, щоб на ньому було багато поличок, куди можна було складати свої книги. Я пишу книги для себе та своєї сім’ї, можливо якби я була трохи сміливішою їх би побачив цілий світ. Писати мені було дуже цікаво, починаючи з шостого класу. Тоді я писала тільки вірші та казочки для дітей віком від двох до шести років. Зараз я пишу не тільки вірші, а й твори, які досягають більше тисячі слів. Цілими днями я прислухаюсь, чи не чутно вибухів.

Я допомагаю переселенцям із нашого села. Нещодавно я близько познайомилася з ними. Усі розповідали про жахливі речі, які відбувалися із ними, під час окупації.

Вони потребували теплих речей. Я маю знайомих волонтерів, вони з легкістю мені допомогли у цьому питанні. Коли був приліт до села Олексіївки то ракета влучила у резервуар з паливом. Був дуже чутний вибух, в той момент в моїй оселі затрусилися стіни. Було дуже страшно. Я боялася, що наступний приліт буде в наше село. Коли я гуляла з друзями ми говорили про мир. Особисто для мене мир сьогодні - це коли всі країни не ворогують між собою, а навпаки допомагають покращити соціально-економічний розвиток країни. І я вірю, що ця жахлива і нікому непотрібна війна скоро закінчиться. Наша Україна стане ще могутнішою та гарнішою. І більше ніколи ворог не захоче сюди прийти. Я молюся за кожного захисника і захисницю, які наближають нашу перемогу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Покровське 2022 Текст Історії мирних діти психологічні травми безпека та життєзабезпечення освіта діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій