Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олексій Кольбедюк

"Безмежно сумую і люблю його"

переглядів: 112

Олексій Кольбедюк загинув у власній квартирі в Маріуполі 16 березня 2022 року. Йому назавжди 50.

Безмежно сумую і люблю його

Олексій народився в Маріуполі. Навчався у школі №25, а згодом – у Приазовському державному технічному університеті за спеціальністю «металургія чорних металів». Працював на металургійному комбінаті ім. Ілліча, поки у 2021 році не вийшов на пільгову пенсію.

Олексій грав на гітарі. Чудово кулінарив. Любив виготовляти мініатюрні моделі військової техніки часів Другої світової.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Олексій із цивільною дружиною Тетяною Амеліною залишалися в місті. За словами Тетяни, на таке їхнє рішення, зокрема, вплинула заспокійлива риторика місцевої влади. Сім'я не сподівалася, що місто можуть чекати настільки страшні часи. Коли ж родина вирішила евакуюватися з Маріуполя, такої можливості не було.

16 березня 2022 року в квартирі Олексія Кольбедюка, що була розташована у будинку на проспекті Металургів, 69, пролунав вибух. Російський снаряд прилетів у житло чоловіка. Там були Тетяна, сусідка Лариса, помешкання якої обстріл знищив напередодні, та Олексій. Він встиг прикрити собою жінок, а сам загинув.

«Олексій дуже любив рідне місто, мав енциклопедичні знання з історії Маріуполя, з історії Другої світової війни. Був закоханим у життя. Завжди допомагав людям та мав багато друзів. Кожна хвилина спілкування з ним була святом. Безмежно сумую і люблю його», – сказала цивільна дружина Олексія, Тетяна Амеліна.

В Олексія Кольбедюка залишилися батьки, цивільна дружина, сестра, сини та онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій