Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Василівна

«Батько в моєму серці назавжди залишається героєм»

переглядів: 109

Писала моя дитина...

«Я Аріна, мені 12 років, хочу розповісти про своє горе… У мене загинув тато 12 березня, врятувавши мене і мого молодшого брата та ще двох дітей. У перший день війни я поїхала до бабусі з рідним братиком, двоюрідною сестрою і братом на Херсонщину, потім там ставало дуже небезпечно, ми постійно знаходилися в підвалі, їсти було нічого, життя ставало страшним і чорним, по селу ходили чутки про згвалтування і викрадення дітей. Я дуже боялася за своє і своїх рідних життя, бо самому старшому брату 13 років. Життя зупинилось, ми чули і бачили, як російські воїни вбивали своїх поранених, стало страшно за життя, що воно зупиниться і я не побачу більше своїх батьків. Я зателефонувала татові і благала забрати нас додому і наш тато вирішив нас забрати.

11 березня тато тоді приїхав до нас ми, всі були такі раді, а на наступний день ми вирушили додому з батьком і четверо дітей і наша улюблена собака Глаша. Нам ще трішечки треба було доїхати до Миколаєва і тут в нас почали стріляти російські воїни. Я побачила свого брата повністю в крові, також брата та сестру і маленьку собачку, яку ми всі дуже любили. Вона захистила другого брата від загибелі, а сама загинула. А потім нас витягнули з автомобіля і наказали бігти в якісь не глибокі окопи. Вони почали на нас кричати, ображати матами, а батько заснув за кермом. Потім я зрозуміла, що він помирає - все було у крові. Я дуже була наляканою, але змогла зібрати докупи братів та сестру, мені дуже боляче це згадувати. Мій тато був незвичайний, він нас дуже всіх любив. Я йому колись намалювала малюнок, він дуже його беріг і завжди носив його при собі. Я вважала, що він його буде завжди оберігати, але цього не сталося і мені дуже від цього погано, що не змогла вберегти тата. З того часу почуття провини мене не покидає. Я не знаю, як з цим жити. І мій батько в моєму серці назавжди залишається героєм».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 2023 Текст Історії мирних чоловіки діти переїзд поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій