Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Федорівна Сердюк

«Багато будинків в селі зайняли окупанти»

переглядів: 57

Мені 25 років. Проживала з мамою і татом в селі Федорівка Пологівського району. 

24 лютого ми прокинулися о п’ятій ранку від того, що до нашого села заїжджали колони російської техніки. Ми побачили ці колони і російські прапори, танки, дула автоматів, якихось чоловіків не нашої національності. Це все дуже страшно – розуміти, що на нашій території чужинці. Ми одразу почали збирати речі. Не розуміли, що робити далі.

На другий день прийшли російські солдати і наказали покинути будинок, бо вони тут будуть жити. Так було з нами і з сусідами. Потім нам сказали, що з дому все винесли і авто забрали.

Ми поїхали спочатку до бабусі, там переночували три ночі і вирішили виїжджати. Це було в перші дні війни – тоді ще був тільки один російський блокпост. Ми виїхали вчасно, бо ще тоді не було знущань над місцевими.

Тяжко, бо з будинку все винесли – нічого не залишилося. Наразі в селі уже багато будинків зайнято, і кожен день туди заселяються росіяни. Тому повертатися будемо тільки коли ЗСУ відіб’ють наше село. 

У Федорівці зараз гуманітарна катастрофа, майже всі виїхали, тільки люди похилого віку залишилися. Є ті, хто має пропуска і їздять туди. То ми з ними передаємо нашій бабусі ліки. Там же ніякої допомоги немає.

Дуже важко у фінансовому плані. Квартири дуже дорогі у Запоріжжі, на роботу влаштуватися складно, і взагалі морально складно, бо не знаєш, чого очікувати.

Я не знаю коли закінчиться війна, але мені хочеться, щоб наші хлопці якомога швидше вигнали цю наволоч з нашої землі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Федорівка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери молодь переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій