Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій

"Бачив, як 19-річному українському військовому куля попала в голову"

переглядів: 54

Сергій виживав у Маріуполі разом із дружиною і двома синами 4 та 8 років. 

"16 березня обстріляли мій дім. Впали плити. Розчавило сусіда. Діти дуже злякалися. Оглушило, пил на зубах, у вухах пісок. Заповзаємо до квартири. Істерика у сина. Серце розривається. Тримаєш це маленьке тільце, а серце його так б'ється, здається, що розірве", - розповідає житель Маріуполя Сергій. 

Коли обстріл закінчився, родина перейшла до квартири батьків. Але й їхній будинок російські військові двічі розстріляли з танку, адже вважали, що там переховуються українські захисники. 

"Я на багатті готував їжу. Прибіг сусід. Говорить, що його зупинили "денеерівці" та сказали, аби він йшов додому та попередив людей, що будуть рівняти будинок із землею: "Ми знаємо, що там сидять військові". А куди йти? Стріляють... І за годину почалися обстріли з танка. Плити обвалювалися. А ми сиділи у підвалі до темноти. Будинок горів. Зрозуміло було, що це все", - говорить Сергій.

На прохання Сергія ми закрили його обличчя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа Біженці окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій