Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Віталіївна

"Бачити окупантів в місті та чути вибухи – це найстрашніше"

переглядів: 125

Наша сім'я з 4 осіб була змушена залишити свій будинок і виїхати з окупації на територію, підконтрольну Україні. Нами було прийнято рішення переїхати до Києва, дуже було складно влаштуватися на новому місці, тому що потрібно було все починати з початку.

У нашій сім'ї двоє дітей – дочка 11 років та син 4 роки. У Києві діти пішли до школи та садочка. Дуже складно знайти постійну роботу. У орендованій квартирі довелося придбати все необхідне для життя, тому що брали з собою все по мінімуму, сподіваючись незабаром повернутися. З початком війни наше життя докорінно змінилось, ми втратили роботу, діти втратили спілкування зі своїми друзями.

Бачити окупантів в місті та чути вибухи на околиці міста, де точилися бої – це найстрашніше.  На початку окупації в місті зникли ліки, їжа подорожчала в рази, і щоб її придбати, приходилося відстоювати величезні черги.

Діти були свідками, як окупанти їздили по місту на бтр і наставляли свою зброю на мирних людей. Щоденні вибухи лякали. Також при виїзді з оккупації потрапили під обстріл оккупантами, що дуже налякало дітей. Діти дуже скучили за рідною домівкою і дуже хочуть повернутися. Але на даний момент це неможливо, бо там їдуть бойові дії.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота сім'ї з двома і більше дітьми внутрішньо переміщені особи розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій