Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Павлович

«Бачили, як пролетів снаряд і впав у сусідський двір»

переглядів: 80

Мені 66 років. У мене є дружина і двоє дітей. Ми з дружиною жили в місті Оріхів Запорізької області. Мали квартиру в центрі міста й дачу за сім кілометрів від неї. Коли були на дачі, бачили, як пролетів снаряд і впав у сусідський двір. Залишилася вирва, метра півтора в глибину. Після того нам стало страшно, і ми поїхали в Оріхів. Згодом виїхали в Запоріжжя. Я влаштувався працювати сторожем. 

Складно було виїжджати з Оріхова, бо росіяни безупинно бомбили місто. Снаряд потрапив у дах будівлі – черепиця посипалася прямо під колеса нашого авто. Добре, що шини не порізала. 

Ми виїхали в середині квітня. До цього більше місяця не було світла. Воду ми набирали з колодязя. Зараз там і газу немає: перебили. Мародери з’явилися. Я купив причіп дров, а вони вкрали їх. 

Від знайомих ми дізналися, що в нашій квартирі вилетіли вікна. Поїхали додому й заклеїли їх. На дачі також вікон немає. 

Я думаю, що війна закінчиться через рік.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій