Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Артур Безкоровайний

"Авіаудар по драмтеатру. Чорно-білі люди у кривавих потоках. Дівчинка кричала: "Там тато, допоможіть!"

переглядів: 372

Разом із мамою Артур став свідком того, як 16 березня 2022 російський літак скинув дві авіабомби на драматичний театр Маріуполя. В той момент вони були на Театральній площі і ледь встигли перебігти дорогу та сховатися за парканом. До цього хлопець пережив кілька авіаударів по будинку, де переховувався. 

"Літак літав над людьми, які стояли за водою. Страшно було. Але вибору не було. Пішов 10 березня до друга допомагати забити вікна. Їх вибило ударною хвилею. Але стався черговий авіаудар. На мене впали двері. Струс мозку. Вхідні двері вигнуло до квартири. Будинок хитнуло. Загинула жінка.

Памʼятаю бомбардування центру. Ходити вже страшно. Все скрізь горить. 

Сніг тане. Набирали дощову воду. В ній був пластик, горілий пил. Кип'ятили та пили", - згадує ті події житель Маріуполя Артур. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Відео Історії мирних молодь переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій