Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аліса Губанова

"Аліса загинула миттєво. Дочці поранило руку"

переглядів: 136

Аліса Губанова загинула 13 березня 2022 року в Маріуполі. Вона вийшла на вулицю, щоби зустріти чоловіка, який вирушив по воду та довго не повертався, й потрапила під мінометний обстріл. Алісі було 32 роки.

Аліса загинула миттєво. Дочці поранило руку

Аліса з чоловіком Сергієм та дочкою Мирославою, якій на той час було два з половиною роки, переховувалися від обстрілів у багатоповерхівці на бульварі Шевченка. 13 березня Сергій пішов по воду, його не було близько двох годин.

«Дружина почала хвилюватися. Разом із дочкою вона вийшла з будинку. У той момент поблизу сусіднього під'їзду впала міна. Аліса загинула миттєво. Дочці поранило руку», – розповів Сергій.

16 березня Сергій із маленькою Мирославою виїхав із міста. Через три дні повернувся. Знайшов домовину, хрест, вінки та поховав дружину.

Аліса Губанова народилася та жила в Маріуполі. За освітою – філологиня. Від першого шлюбу виховувала доньку Марту 2012 року народження. Під час повномасштабної війни Марта зі своїм татом були в іншому місті. Аліса перебувала в декретній відпустці з маленькою Мирославою.

«Вона робила картини з бісеру, малювала, в'язала, захоплювалася фотографуванням. Любила спорт і подорожі. Була життєрадісною людиною», – сказала подруга Аліси, Юлія.

В Аліси Губанової залишилися дві дочки, чоловік та сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій