Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Поліна Широка

"Але як би радісно не було, все ж хочеться дочекатися перемоги і повернутися до рідної домівки"

переглядів: 75

Широка Поліна, учениця 9 класу Харківської гімназії №52

Вчитель, що надихнув на написання есе: Широка Ганна Іванівна

«Війна. Моя історія»

Весна 2022 року почалася для мене не так, як завжди. Замість дзюрчання струмків я почула постріли, замість бруньок на деревах – побачила зруйновані будинки. Не відчувала радості весни, бо на душі була тривога, неспокій та хвилювання.

Мене звати Поліна, я з родиною проживала в місті Вовчанськ Харківської області. Наше місто розташоване майже на кордоні з росією. Ми перші відчули страхіття війни. Вовчанськ був під окупацією майже пів року. Мешканці міста пережили надзвичайно тяжкі часи. Умови проживання були жахливі: без світла, води та продуктів харчування (адже магазини були закриті), при постійному перебуванні в місті ворожих військових та техніки. Воду доводилося носити з колонки на дев’ятий поверх (ліфт не працював). У кімнаті була темрява, ліхтарики ми боялися вмикати, щоб не привернути увагу дронів, які постійно літали над містом.

Після звільнення Вовчанська ми з мамою та бабусею змушені були залишити домівку та переїхати до Харкова. Виїхати з Вовчанська було не так просто, адже міст у Старому Салтові, по якому можна було доїхати до Харкова,  був зруйнований, і нам довелося долати довгий шлях, поки дісталися до міста.

Уже рік ми живемо в такому чудовому місті Харкові, де нас прихистила рідня. Школу теж довелося змінити. Я стала ученицею гімназії № 52. Мене тепло зустріли в учнівському колективі. Учителі та учні з щирим розумінням і повагою ставляться до мене.

За цей рік Харків став для мене рідним. Ми з мамою часто гуляємо Центральним парком, відвідали зоопарк, Саржин Яр. Дуже подобається сад Шевченка, зачаровують клумби та фонтани міста.

Але як би радісно не було, все ж хочеться дочекатися перемоги і повернутися до рідної домівки. Сподіваюся, що незабаром настане мир і ми з родиною повернемося до рідного Вовчанська, зустрінуся зі своїми друзями та однокласниками. Наше місто відбудують і стане воно ще кращим, ніж було до війни.

Я вірю в нашу перемогу, у Збройні Сили, у нашу Україну!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вовчанськ 2023 Текст Історії мирних молодь переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій