Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віолета Чихічина

«Адже і на чужині можна залишитися патріотом власної країни»

переглядів: 45

Чихічина Віолета, учениця 10 класу Петропавлівського НВК "ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ (ясла-садок)"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Малина Тетяна Пилипівна

Моя Україна майбутнього

Моя Україна – це країна мрії, і я дуже пишаюсь тим, що я -  українка. Народилася в Україні, живу тут все своє життя. Українцями були всі мої дідусі,  бабусі і вся моя рідня. Я вважаю, що  приналежність до української нації  - це велика честь. Мені дуже подобається наша українська мова. Вона найкрасивіша, співуча і мелодійна.

Сьогодні, коли я дивлюсь на нашу країну, бачу в ній великий потенціал і можливості для подальшого розвитку. Але всі ми хочемо миру, щоб кожен із нас жив у спокої і не хвилювався за своїх близьких та рідних.

Мир для мене означає відсутність будь-яких конфліктів та війн, щоб не гинули люди, щоб кожен із нас міг планувати своє майбутнє. Я не розумію тих людей, які у пошуках кращих умов або для ліпшого життя змінюють країну проживання. На мою думку, покинути свою батьківщину – все одно що зрадити їй, зрадити своїй родині. Але є різні ситуації, наприклад, одна з них – це сьогоднішня війна в Україні. Є люди, які дуже постраждали, ворог забрав їхніх близьких, їхнє майно. Таких людей я не маю права осуджувати. На їхньому місці я, мабуть, також кудись поїхала, щоб вижити.

Адже і на чужині можна залишитися патріотом власної країни. Дякувати Богу і нашим захисникам, в селі, де я живу, тихо та спокійно, ми маємо змогу навчатись і відпочивати.

Україну майбутнього я бачу як країну, де кожен громадянин має можливість розвиватись і втілювати свої мрії в життя. Наша держава буде відкритою світу, наука та освіта досягнуть високого рівня.

Ми будемо пишатися своєю історією та культурою, своїми досягненнями. Це буде місце, де пануватимуть гармонія, розвиток, мир та щастя.

Коли моя рідна Україна переможе, і це буде дуже-дуже скоро, перше, що я зроблю, це найкраще, найвеселіше відсвяткую з усією країною та рідними людьми нашу перемогу. Потім наша країна буде відбудовуватися, і ми, українці, станемо кращими в усьому. Я  буду продовжувати ходити в школу, навчатися, допомагати батькам, і просто жити далі й радіти цьому. Буду намагатися зробити все можливе, щоб Україна стала найкращим місцем для моїх рідних, друзів, для моїх майбутніх дітей. Саме тут ми зробимо наші мрії реальністю і подаруємо майбутнім поколінням найкраще життя!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2022 2023 Текст Історії мирних діти психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій