Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валерія Максецька

"Їх обстріляв танк, убивши всіх трьох"

переглядів: 226

Під час евакуації з Києва, 3 березня, загинула Валерія Максецька разом з мамою. Валерія була працівницею партнерської організації USAID. Дівчина народилася та жила у Донецьку, допомагала там із наданням гуманітарної допомоги. Пізніше, переживши обстріли, переїхала до Києва.

Їх обстріляв танк, убивши всіх трьох

«З надзвичайним сумом повідомляю про смерть Валерії «Лєри» Максецької – гордої українки, любимої партнерки-виконавиці USAID і блискучої, співчутливої лідерки зі створення соціальної згуртованості та боротьби з дезінформацією. Вона була вбита російськими військовими якраз напередодні свого 32-річчя», – повідомляє адміністраторка агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер.

Також в USAID додають:

«Лєра, кваліфікований медик, могла покинути Київ, коли почалося вторгнення, але залишилася допомагати іншим. Лише коли у мами Ірини закінчилися ліки, вона евакуювалася. Коли Лєра, Ірина та їхній водій Ярослав чекали в машині, поки проїде російський конвой, їх обстріляв танк, убивши всіх трьох».

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 Текст Історії мирних жінки обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій