Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Михайло Сапунов

"Війни - вона змінить моє життя"

переглядів: 7946

Я ніколи не замислювався над тим, як війна змінила моє життя. Але мої батьки стверджують, що все почалося в один день.

До 2014 року я жив разом із батьками в Донецьку, в школі у мене було відносно багато друзів, і загалом це було нормально.

Перший місяць після початку війни я навіть і не знав, що вона почалась, і не здогадувався, що скоро вона змінить моє життя.

У червні 2014 року ми з батьками поїхали жити в Краматорськ до бабусі. Звісно, спочатку я вважав, що нічого поганого не трапилось, адже влітку ми завжди їздили до різних родичів, але коли батьки записали мене до школи в Краматорську, я зрозумів, що тепер реальність змінилася, і речі ніколи не будуть такими, як раніше.

Ми не мали і навіть зараз не маємо можливості повернутися додому, я не можу поговорити зі своїми старими друзями, адже тоді ми не записували один в одного номери телефонів і зустрічалися здебільшого на шкільному подвір’ї, і зараз ми змушені жити в квартирі моєї бабусі, оскільки в нас не достатньо грошей, щоб купити власну.

Зараз від моменту початку війни пройшло сім років, мені вже 16 років, і я сподіваюся, що скоро війна нарешті закінчиться, оскільки наша родина кожного дня боїться, що в Донецьку у наш будинок попаде снаряд і в нас остаточно не буде де жити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донець 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 переїзд психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти обстріли Донецька 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій