Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микола Назаренко

"Війна – це зло, яке нищить наші душі"

переглядів: 237

Назаренко Микола,

Комунальна установа «Семенівський заклад дошкільної та загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів»

Тяжкі часи Україна переживає з 2014 року. Війна на сході розпочалася дуже раптово і стрімко набирала обертів. Війна внесла свої корективи в життя кожної родини. Моя сім’я також не виняток.

Пам’ятаю, що в 2014 році я ходив до першого класу. Багато чого ще не міг зрозуміти. Але початок війни я по цей день пам’ятаю. В моїй душі назавжди залишаться жахливі спогади. Це рік гніву, смутку, печалі і ненависті. Війна – це зло, яке нищить наші душі.

Особисто для мене війна почалася з того часу, коли мою маму ледь не забрали на фронт.

Вона працює медсестрою, тому є військовозобов’язаною. Тата почали викликати до військомату мало не кожного тижня. Мені було дуже важко чути те, що можу залишитися без батьків або без одного з них. З кожним днем все частіше було чути постріли, які долинали з далеку.

Війна переслідувала мене і мою родину скрізь і всюди. Було дуже важко на душі, коли танки проїжджали нашим селом. Тато розповідав, що в степу їх тоді багато разів бачив. А скільки було військової техніки в лісосмугах. На залізничних вокзалах було не менше. Вагони також були заповнені військовою технікою.

. Куди не поглянь, куди не піди, куди не подивись – все нагадує тобі про війну.

Мені, як маленькій дитині, було дуже страшно. Майже щодня військові літаки пролітали в небі над нашою домівкою. Страшне було чути їхній «рев». Ніхто не знав, чиї вони були – чи наші, чи чужі?

Вперше, 9-го травня діти не були присутні на урочистому заході до Дня Перемоги. Спогади не з найкращих.

Так і живемо в небезпеці по сьогоднішній день.

Ніхто не знає, що нас чекає завтра: мир чи продовження війни? Але як було б добре, якби війна закінчилася, і ми всі повернулися до свого звичного життя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Семенівка 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій