Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Іванівна Гора

"У нашому місті 40 людей просто застрелили, тому що вони опинилися не в тому місці, не в той час"

переглядів: 419

"Російські військові заходили в місто нашою вулицею і діти з переляку застрибнули в льох", - розповідає Олена Гора з Полог. Каже, що окупанти поводилися нелюдськи. Спочатку вони пройшлися вулицями та розстрілювали машини мирних жителів, які ті залишили у себе на подвір'ї. У цей час сусід Олени приїхав додому на машині і його розстріляли на місці. У місцевому магазині танком вирвали двері і винесли звідти всі продукти.

Потім почали ходити домами городян і відбирати продукти і в них. Олена з сім'єю змушені були закопувати продукти у дворі, щоб їх не забрали окупанти. А коли пішли чутки, що у місті почалися зґвалтування жінок, то Олена із рідними вирішили виїжджати на підконтрольну українську територію.

Дорога була дуже важка і було дуже страшно проходити російські блокпости. Чоловіків роздягали та шукали націоналістичні наколки. Але, дякувати Богу, сім'я жінки виїхала до обласного центру.

У нашому місті 40 людей просто застрелили, тому що вони опинилися не в тому місці, не в той час

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Аудіо Історії мирних жінки переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло внутрішньо переміщені особи окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій