Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Лаканцева

"Сльози на очах з’являються майже у всіх, хто їде в автобусі"

переглядів: 177

Ольга розповідає про трагічні історії земляків, що бачила на власні очі в одній черкаській маршрутці. Жінка, яка дізналася, що загинув її чоловік, молодий хлопець у камуфляжі, що їхав до шпиталю, жінка, сльози якої текли безупинно.

Сльози на очах з’являються майже у всіх, хто їде в автобусі

Трагічні історії українців зібралися в одну мить у черкаській маршрутці.

Зайшла в автобус, все як зазвичай. Хтось дивиться у вікно, кондуктор їсть пиріжок, жінка розмовляє по телефону. Раптом вона починає голосити і просто ридати – пасажири почали ніяковіти і здивовано обертатися.

– У вас щось случилося? – запитала одна жіночка.

– Только что позвонили, мой муж погиб в Попасной, он и ещё четверо.

Істерика. Сльози на очах з‘являються майже у всіх, хто їде в автобусі. Я запропонувала їй води, кондуктор дала корвалмент, сивочолий пенсіонер підійшов і взяв жінку за руку, почав її гладити і трішки розминати. Вона в сльозах дзвонила близьким, повідомляючи цю трагічну новину:

– Нет, нет, ошибки быть не может, там нашли его документы, Вовы больше нет!

В маршрутку заходить молодий хлопець у камуфляжі, кульгає, питає, де зупинка «Госпіталь» у пасажирки на сусідньому сидінні позаду мене.

– Ой, извините, я не знаю, я не местная, сама только недавно сюда приехала из Харькова, – відповідає. – Вот тоже в больницу еду. Вы спросите лучше у водителя, они тут все подсказывают, если их спросишь.

У той момент я завмерла: вдови, що втрачають чоловіків у боях, поранені хлопці, переселенки з дітьми, які шукають безпечного місця, і місцеві жителі, які разом переживають цей біль та надають прихисток і допомогу.

Квінтесенція українського життя зібралась у жовтій черкаській маршрутці.

Овдовіла жінка вийшла на зупинці «Мир», сіла на лавку, гірко й голосно ридала. А на наступній зупинці в автобус зайшла ще одна жінка із заплаканими очима. Її великі сльози текли безупинно й тихо.

Історія з відкритих джерел.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Черкаси 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій