Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Андріянова

"Ранок. Чуємо вибухи… і не віримо"

переглядів: 115

Державна служба якості освіти України та управління Державної служби якості освіти у Київській області діляться історіями вчителів закладів освіти, які в непростих обставинах надихають дітей продовжувати навчання.

Олена Андріянова

Посада Директор Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 Бориспільської міської ради Київської області.

"24 лютого 2022 року. Ранок. Чуємо вибухи… і не віримо. Телефонують колеги, діти – лунає єдине питання «Що робити?». Просто не вкладалося в голові усе те, що відбувалося з того ранку, тишу якого так віроломно порушили.

Гул, вибухи ракет, постійний вий сирен, повна дезорієнтація. І тривога за рідну школу: що з нею? І що далі буде з нами?

Та попри все, падати у відчай було не на часі – ми нашим дружнім колективом зайнялися питаннями організації прихистку у стінах школи, розміщення внутрішньо переміщених осіб, допомоги нашим славним захисникам та, звісно, організації навчального процесу в умовах воєнного стану.

Останнє для нас, освітян, виявилось чи не найважливішим, адже гідне навчання для вихованців – це наш фронт, здобутки на якому є частиною спільної перемоги, перемоги України. Це важко передати словами, адже дуже важливо було в умовах загальної напруги пам’ятати про дітей, а особливо про їх психологічний стан – тримати контакт, пояснювати, що відбувається навколо та заспокоювати.

Відновлення навчання у дистанційному форматі нам вдалося, хоч і довелося зіткнутися із викликами: яким чином оплачувати роботу педагога, що знаходиться за кордоном, технічні питання абощо; однак усе це ми здолали легко спільними зусиллями та завдяки співпраці усього нашого освітянського строю.

Тримаймося гуртом, разом переможемо – все буде Україна!

"У кожного свій шлях широкий…
І Україна буде навіки!"

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бориспіль 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта робота діти перший день війни 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій