Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Стельян Махсма

"Поховали ветерана в Новоазовську"

переглядів: 268

Стельян Махсма загинув у Маріуполі 29 березня від переохолодження: чоловік ховався від бомбардувань у підвалі, застудився, а пізніше – потрапив з ускладненнями у лікарню.

Поховали ветерана в Новоазовську

Стельян – учасник Другої світової війни, ветеран, пережив голод 1932-1933 роках та репресії. Його батька розстріляли, коли Стельяну було 11, чоловік не хотів працювати на колгосп.

У 1943 році Стельяна мобілізували до радянської армії та відправили на передову – він був одним із тих, хто визволив Мелітополь.

«Його забрали чи в 16, чи в 17 років, хоча вони не мали того робити. Його мало не вбили, як тільки він висунувся з окопу, бо він взагалі нічого не вмів і не мав належної підготовки», – розповідає онука Діана.

Поховали ветерана в Новоазовську.

«Стельян Павлович проклинав Путіна. Кожен день молився, щоб бог забрав Путіна, але бог чомусь забрав його» – ділиться Діана.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) Обстріли Маріуполя 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій