Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Павло Ковальчук

"Павло мужньо боровся за своє життя протягом 20 днів"

переглядів: 190

2 серпня помер дитячий лікар-невролог Павло Ковальчук, який став жертвою ракетного удару по Вінниці 14 липня. Під час обстрілу він перебував у своєму кабінеті в клініці «Нейромед». Кількість загиблих того дня у Вінниці зросла до 27-ми.

Павло Ковальчук мав численні поранення, опіки. 20 днів боровся за життя у лікарнях України та Польщі.

Павло мужньо боровся за своє життя протягом 20 днів

Перебуваючи у Краківському опіковому центрі, Павло з допомогою дружини зміг опублікувати допис, де розповів про пережите і свій стан на той час.

«Мені пощастило вийти з палаючого кабінету (про це, напевно, буде написана окрема книжка)», – сказав тоді Павло. Він розповів, що його стан важкий, і попереду багато операцій...

«Павло мужньо боровся за своє життя протягом 20 днів, але численні опіки та поранення виявились дуже важкими. Неможливо виміряти сум та біль, який відчуває зараз вся команда «Нейромед», – написали про смерть Павла колеги.

Павло Ковальчук закінчив педіатричний факультет Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова. Навчався також за спеціальностями дитяча хірургія, нейрохірургія, та неврологія. Працював лікарем-нейрохірургом невідкладної допомоги, дитячим неврологом стаціонару...

«Я особисто не був із ним знайомим. Але на прийомі у нього за тиждень до трагедії був мій менший син Денис. 8-річний хлопчик був у захопленні – від лікарської доброти і вміння спілкуватись з дітьми. А щодо професійних якостей Павла Васильовича годі й казати – всі вважали його одним з найкращих в Україні», – написав про Павла Ковальчука батько одного з його пацієнтів Василь.

У Павла залишилась дружина Юлія, яка до останніх днів підтримувала його та робила все можливе для порятунку чоловіка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вінниця 2022 Текст Історії мирних чоловіки обстріли безпека та життєзабезпечення 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій