Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Володимирівна Мацюця

“Окупанти ходять вулицями з автоматами. Ми ніколи не думали, що в нас буде так”

переглядів: 363

“Дуже страшно було, прильоти до Пологів були кожного божого дня”, – розповідає Оксана Мацюця. Каже, що як тільки до міста увійшли окупанти, то їхня техніка поїхала саме їхньою вулицею. Поряд з танками йшли військові і розстрілювали колеса у всіх машин, що стояли у дворах. Люди дуже злякалися і без особливої ​​потреби не виходили з дому. У населеному пункті не було електрики, води, зв'язку. Не було продуктів у магазинах і не працювали банкомати. Лише за два тижні жінка змогла поїхати до батьків на інший кінець Полог, щоб обійняти їх і сказати, що з ними все нормально. Коли зрозуміли, що найближчим часом окупація не припиниться, то вирішили евакуюватись до Запоріжжя. Трохи пізніше Оксана дізналася, що до них потрапив снаряд. Знесло частину даху, вилетіли вікна та розбило кут будинку. 

“Окупанти ходять вулицями з автоматами. Ми ніколи не думали, що в нас буде так”

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Аудіо Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій