Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аліна Сергієнко

"Нас могли вбити, бо це війна, жорстока війна!"

переглядів: 264

Сергієнко Аліна, 15 років, Краматорська українська гімназія.

Війна – це завжди дуже страшно. Для мене війна розпочалась тоді, коли я їхала з бабусею до школи й нас зупинили молодики зі зброєю в руках.

Серед тих хлопців був наш сусід, який пообіцяв кинути гранату нам у дім, якщо моя бабуся не замовкне.

Мені було дуже страшно. У той же день наша родина змушена була виїхати з міста. На той час у мене вже підростала маленька сестричка. Мама постійно плакала, і я зрозуміла, що щось трапилося погане. Ми з сім’єю виїхали до Росії, родичів вітчима. Мама казала, що ми скоро повернемося. Мені було там непогано, але хотілося додому.

Коли вітчим вмикав місцеве радіо, то там лунали наші українські пісні! Ми перебували в Краснодарському краї, а там мешкає дуже багато нащадків українських козаків.

Минув час, і моя мати зі сльозами на очах сказала, що ми нарешті повертаємось додому.

І почали збиратись. Нам казали, аби ми не їхали вночі, але бажання побачити рідний дім було сильніше за все. Їхали довго. Коли перетнули кордон, то всі усвідомили, наскільки сильно ми любимо нашу країну. Усю дорогу їхали на великій швидкості, бо скрізь було чутно постріли. Мама всю дорогу плакала й прикривала нас собою.

Нас могли вбити, бо це війна, жорстока війна!

Ми були щасливі від того, що ступили на рідну, щойно звільнену землю.

Мій Краматорськ знову був вільний, наш український, понівечений вибухами й пострілами, уражений у саме серце загибеллю людей, але наш! Тоді я зрозуміла, що там, де мій прапор, там моє життя!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій