Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Анатоліївна Макарович

“Молодший постійно запитує про маму. Не можемо йому поки що сказати, що її немає”

переглядів: 417

“27 лютого зайшли до Бердянська орки. Отоді ми й зрозуміли, що все серйозно”, – розповідає Ольга Макарович із Бердянська. У неї старший син та невістка служили у ЗСУ. Коли 24 лютого росіяни почали бомбардувати аеропорт, то невістка була на чергуванні та отримала осколкові поранення. Її евакуювали у Запоріжжя, але там її не вдалося врятувати, і вона померла. Син служить в іншому місці, а жінка залишилася сама з меншим сином та чотирирічним онуком. Коли місто окупували, то почалися проблеми із продуктами. Ольга три дні ходила, щоби купити хліб. А коли вона дізналася, що окупанти шукають сім'ї військових, то вирішила виїжджати до Запоріжжя. У її машині було мало бензину, і вона боялася, що його не вистачить, щоб доїхати до обласного центру.

“Молодший постійно запитує про маму. Не можемо йому поки що сказати, що її немає”

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бердянськ 2022 Аудіо Історії мирних жінки переїзд обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій