Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Лютік

"Кожну ніч я засинала під звуки пострілів"

переглядів: 284

2014 рік став дуже складним і важким для кожного з нас. Особисто я мало що пам’ятаю, адже це було сім років тому, але все ж таки, мені є про що розповісти.

Мій батько працював у Києві. Одного вечора він подзвонив саме у той час, коли ми з мамою дивилися новини. Показували прямий ефір з Майдану Незалежності.

Мені було дуже страшно за батька. Втішало тільки те, що він кожного дня телефонував.

Незабаром бойові дії дійшли і до Донецької області.

Особисто для мене війна почалась, коли ми переїхали до бабусі, яка жила в селищі у нашому місті. Кожну ніч я засинала під звуки пострілів. Це був жах. Єдина людина, котра мене заспокоювала і була поруч, це мама.

Коли бойові дії почали посилюватися, моя сім’я перенесла старе велике ліжко до підвалу і зібрала «тривожний чемоданчик», у якому були всі важливі документи.

Однієї кошмарної ночі мама сиділа за ноутбуком і раптом побачила, що у вікні щось світиться аж над будинком. Вона розбудила всіх і сказала бігти до підвалу.

Але так, як у мене дуже міцний сон, я не змогла прокинутися і продовжувала спати. Мама прийняла рішення залишитися зі мною, накривши своїм тілом і міцно притиснувши до себе. Вранці я прокинулась пізніше за своїх  членів сім’ї. Коли я вийшла зі спальні, мама мені розповіла всі поді вчорашньої ночі. М’яко кажучи, я була шокована.

Саме в той момент я усвідомила, що моє життя і життя моїх рідних могло б закінчитися.

Через годину до нас прийшов сусід і попросив зайти у двір. У нього в городі лежав великий шматок від гільзи. Це неможливо було описати словами.

Мир для мене – це спокій, який повинен бути у моїй країні. Бережіть себе та своїх близьких.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Краматорськ 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій