Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Кононов

"До нього увірвалися і застрелили просто у його візку"

переглядів: 472

Олександра Кононова застрелили у його власному будинку, в інвалідному візку. Санич, як його називали друзі, з 2014 року доставляв необхідні гуманітарні вантажі на позиції української армії, за що потрапив у полон бойовиків  «ЛНР». Про його смерть написав у Facebook журналіст Олександр Білокобильський.

До нього увірвалися і застрелили просто у його візку

Санич. На підвалі його звали Термінатором. Він потрапив у полон у 2014-му, коли возив допомогу бійцям. В нього була одна рука і одна нога. Однак Термінатор він був не через це, а тому, що незламний.

Після звільнення з полону він починав життя з нуля на Житомирщині, потроху займався фермерством, вирощував кіз, овець. Мав свою невелику сироварню. Але згодом повернувся на Луганщину, де останнім часом жив у Борівському, що під Сєвєродонецьком.

13 березня Олександра вбили російські окупанти у власному будинку.
«До нього увірвалися і застрелили просто у його візку. Йшли цілеспрямовано, то хтось із місцевої вати ж навів, сказав, де живе бандерівець. Ми переможемо, Санич. Всі тварі будуть покарані. Всі», – написав Білокобильський.

Світла пам'ять!

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Сєвєродонецьк 2022 Текст Історії мирних чоловіки 2014 обстріли безпека та життєзабезпечення люди з обмеженими можливостями перший день війни 2022 Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій