Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Коротова

«За десять хвилин до першого вибуху я поїхала в гуртожиток»

переглядів: 444

Війна – це біль, розчарування. Не хочеться повертатися туди, де все починалося, і згадувати. Хочеться про це забути, щоб усе налагодилося.

Усе почалося з нападу на адміністрацію. Я була в центрі, і за десять хвилин до першого вибуху поїхала в гуртожиток. Найстрашніший спогад – як низько пролетів літак, і пролунав дуже гучний вибух. Думали, це поруч.

У гуртожитку розпочалася паніка. Говорили, що в усіх мають бути зібрані документи, бо якщо буде тривога, нам треба буде спускатися до підвалу. Швидко пройшла сесія, і я поїхала додому. Найстрашніше мене не зачепило.

Приїхавши додому, почали слухати новини. Усі зідзвонювалися зі знайомими, спілкувалися. Усі почали виїжджати: мої знайомі, друзі, рідні. Я зрозуміла, що все змінилося, і ми швидше за все не зможемо повернутися.

Була мить, я поверталася до Луганська після активних бойових дій забирати документи. Ми сиділи з компанією, думали, ховатися чи ні від обстрілу. Це було неподалік від університету.

Мені довелося виїхати вчитися до Харкова, розпочинати все спочатку, спілкуватися з іншими людьми, знайомитися в університеті з новими викладачами. Коли я приїхала, ми не мали аудиторії, пари проходили в гуртожитках. На моїй спеціальності було лише два викладачі.

Усе вже довгий час триває, я намагаюся забути деякі миті й рухатись далі, не повертаючись туди.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мілове 2014 2021 Текст Історії мирних жінки молодь 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення освіта
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій