Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Іванівна Куркіна

«Я такого Страшного суду нікому не бажаю»

переглядів: 506

Віра Іванівна пережила страшні обстріли. Вона досі живе в пошкодженому будинку з розбитими вікнами, тому що її чоловік помер, і нема кому все полагодити.

Це було у травні, 2014 року. Вже перед ранком почалося таке, що не дай Господь, я цього нікому не забажаю. Це Страшний суд! І потім ще обстріл був. На нашій вулиці вбило чоловіка. Сусіди сиділи у дворі, грали в карти, і одного вбило.

Живемо ми у своєму приватному будинку. Сховалися, не виходили. Будинок полопався, вибито два шибки. Ми спершу не зрозуміли, коли щось розірвалося. А потім діти приїхали і кажуть: «Дивіться, у вас же дірки у склі». Так у нас і досі є. Чоловік мій уже помер, господаря немає, от і нема кому робити. Я сама вже і побіліла, і посивіла, і постаріла, і здоров'я пішло.

Спасибі Рінату Ахметову, що він нам добре допомагав продуктами, все давали. Дуже велику роль це відігравало. Ще минулого року норвезьку допомогу надавали. Добре, як допомагають.

Я мрію, щоб був мир і всі люди були здорові, дітки та онуки, батьки та дідусі-бабусі. Аби швидше ось це все скінчилося, щоб нас не лякали. Щоб ми жили, як раніше, щоб була тиша та порядок.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петрівка 2014 2015 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій